Server


Een server is een computerprogramma of een computer , de computer fungeert als nutsbedrijven , data , of andere middelen verschaft, zodat andere computers of programma’s ( “ Clients “ ) kan toegang te krijgen, meestal over een netwerk . Het heeft server twee verwante maar verschillende fundamentele betekenis:

Een server (software) is een programma dat de client-server model met een ander programma, de client (Engels voor de klant ) communiceert. De klant kan dus gebruik maken van specifieke, door de functionaliteit van de serversoftware, bijvoorbeeld, nutsbedrijven , netwerkdiensten , toegang tot een file systeem of een databank .

Een server (hardware) , zie Host (Information Technology) , is een computer waarop een of meerdere server (software).

Virtual Server

Ook het omgekeerde geval, waarin een aantal software server voornamelijk op efficiënte gastheer zijn geïnstalleerd. De gebruikers blijven hier verborgen dat de verschillende diensten worden behandeld in werkelijkheid slechts een enkele host.

Beide regelingen worden genoemd virtuele servers. Er zijn twee verschillende virtuele hosts en virtuele server (software) . Er zijn verschillende vormen van virtualisatie.

High-availability virtual private server v.a. € 10,95 p/m | CloudVPS

www.cloudvps.nl/virtual-private-server

Op zoek naar VPS hosting uit de cloud? CloudVPS biedt betrouwbare high-availability virtual privateserver hosting v.a € 10,95 p/m.

VPS Hosting: uw virtual server in de Cloud- OVH

https://www.ovh.nl/vps/

Vanaf € 2,99

Treed toe tot de Cloud met uw VPS server van OVH, een virtual server met alle voordelen van een dedicated server. Economisch, flexibel en doeltreffend!

Virtual Server | – Denit

https://denit.nl/virtualserver

Moet uw website en/of applicatie altijd en overal snel bereikbaar zijn? Kies dan voor een eigen server. Met een Virtual Server kunt u simpelweg de capaciteit …

Dedicated servers 

Een speciale server is een server (stand-alone apparaat of in een samenstel met kenmerken van een zelfstandige eenheid), die is voorzien voor een netwerkdienst of meer permanent geëxploiteerd diensten, en niet overigens wordt gebruikt voor andere taken, zoals een werkstation. [4] In de handel brengen van web hosting – of Serverhousing uitgevers te voorzien, verwijst het naar aanbiedingen waarbij een klant exclusieve gebruiksrecht wordt gehuurd voor een enkel apparaat, zoals een webserver , die meestal wordt gemaakt in één van meerdere soortgelijke apparaten datacenter is de aanbieder.

Dedicated Servers | LeaseWeb

https://www.leaseweb.com/nl/dedicatedservers

Processorintensieve workloads razendsnel uitgevoerd met de brute kracht van LeaseWeb Dedicated Servers. Configureer zelf uw server op maat.

Dedicated Servers- OVH

https://www.ovh.nl/dedicated_servers/
Vanaf € 59,99

Dedicated servers geleverd in 120’s zonder installatiekosten.

Dedicated servers vergelijken: 336 servers bij 78 hosters – ISPGids.com

www.ispgids.com/dedicated

Vergelijk de prijzen en specificaties van 336 dedicated servers bij 78 hostingbedrijven met prijzen van €6.32 tot €1099.00.

Shared Server 

A Shared Server is een server van een klant of een bepaalde taak beschikbaar is niet exclusief. In marketing, wordt het gebruikt om te beseffen een vergelijking met uitsluitend gebruikt dedicated server (zie hierboven) lager tarief voor een enkele klant. In de praktijk tijdelijke piekbelastingen zelfs bij gebruik van een enkele server meerdere klanten, het feit, bijvoorbeeld elk zijn hun aanwezigheid op het internet werken door load balancing van de gebruiker gedeeltelijk gecompenseerd. Je zou het niet noodzakelijkerwijs ook tot slechte prestaties leiden zoals lange laadtijden van webpagina’s, die de theoretische nadeel kan in aanmerking komen in vergelijking met dedicated servers.

Wat is beter, shared hosting of VPS? – Yourhosting

https://www.yourhosting.nl › Support › Vps

Met shared hosting sta je met meerdere klanten op dezelfde server. Deze klanten hebben allemaal invloed op de stabiliteit van de server. Met VPS heb je het …

Shared hosting: snel en gemakkelijk bij STRATO – Strato.nl

https://www.strato.nl/hosting/shared-hosting/

De meest gebruikte vorm van website hosting is shared hosting. Shared betekend ‚gedeeld‘ en komt erop neer dat je de server deelt met de andere klanten van …

Differences between Shared Hosting, VPS Hosting, and Dedicated …

www.inmotionhosting.com › Support Center › Website

13 dec. 2016 – Do you choose shared hosting, a VPS, or a Dedicated server? In this article, we will cover the basics of the different types of Web Hosting plans …