Home

Onder Webhosting is het verschaffen van webruimte en de accommodatie ( hosting ) van de webpagina’s op de webserver van een internet service provider (ISP).

Technologie 

De webhost genaamd Provider biedt – meestal tegen accounting – haar middelen. Deze middelen omvatten met name de aanleg en de exploitatie van de gastheer , server en hun netwerk connectiviteit. Vaak financieren webhost door reclame die op de site zal verschijnen. [2]

De reikwijdte van web hosting diensten varieert sterk. De deals beginnen met een eenvoudige website op server met scripting language support (bijv. Als CGI , PHP ) en database backend (bv. B. MySQL ) om pakketten die een web content management systeem (z. B. TYPO3 , Joomla ), bewaking , data backup , statistische evaluaties, verdeling van de belasting bevatten of zelfs hoge beschikbaarheid aanbieden. Belangrijk hierbij is om zowel de software en gebruikt als de beschikbaarheid en de dienst (reactiesnelheid) bij storingen.

De markt is onduidelijk en onderhevig aan voortdurende veranderingen. Voor oriëntatie sector portals en regelmatige beoordelingen van de provider in tijdschriften kan nuttig zijn. Er zijn vele productcategorieën, en u kunt van shared hosting over VDS om cloud hosting krijgt alles. Bovenal shared hosting producten zijn bijzonder gunstig, maar u wilt meer professionele pakketten te krijgen, moet je ook meer te betalen als dat nodig is. Het is gewoonlijk mogelijk een compromis tussen prijs en prestatie te maken. Belangrijke criteria bij de selectie zijn de eenmalige en maandelijkse kosten, de omvang, de verbindingssnelheid en de omvang van de beschikbare diensten. [3]

Een andere manier van web hosting is de cloud hosting . Als cloud hosting verwijst naar een technologie van hosting die vooral wordt gekenmerkt door zijn flexibiliteit. De gegevens zijn direct in een cloud gehost, wat een hoop administratief werk bespaart, maar verdeelt ook de middelen flexibeler. [4]

Soorten Hosting 

Gratis web hosting service
Indien gratis verstrekt door verschillende aanbieders. De aangeboden functies zijn echter zeer beperkt, en z. B. worden gefinancierd door reclame.

HostFree – Gratis Webhosting met PHP en MySQL

hostfree.nl/

Meld je aan voor Gratis Webhosting met PHP en MySQL, E-mail ondersteuning, FTP toegang, en geavanceerde mogelijkheden zoals phpMyAdmin, DNS …

Shared hosting
Hier gebruiken allemaal domeinen een gemeenschappelijke pool van server resources, zoals schijfruimte, RAM en CPU . Eenvoudige functies worden aangeboden, maar niet flexibel in termen van software en updates.

Shared hosting pakketten in Nederland | Vimexx Hosting

https://www.vimexx.nl/sharedhosting

Goedkoop Shared hosting, simpel en betrouwbaar op onze extreem snelle webservers.

reseller Webhosting
Biedt de mogelijkheid om te vergeven en eigen hosting-diensten. Deze zogenaamde reselleraccounts worden voorzien in verschillende maten.

€0,85 Goedkope Reseller hosting pakketten in Nederland | Vimexx …

https://www.vimexx.nl/resellerhosting

Met whitelabel reseller hosting verkoop je simpel en snel hosting aan jouw eigen klanten.

Virtual Dedicated Server
Dit soort van web hosting verdeelt server middelen in virtuele servers , waarbij de middelen van de hardware flexibel kunnen worden toegewezen aan de respectievelijke gebruikers.

Virtual Dedicated Server | Vellance

https://www.vellance.com/nl/managed-hosting-producten/virtualdedicatedserver

Als u een wat steviger platform heeft, maar het gebruik van fysieke servers te duur of onflexibel vindt, is een Virtual Dedicated Server (VDS) bij Vellance een …

Dedicated hosting
De gebruiker heeft volledige administratieve toegang tot uw eigen server. Eigen verantwoordelijkheid voor de veiligheid en het onderhoud van hun eigen dedicated server is de gebruiker overdracht.

Dedicated servers vergelijken: 336 servers bij 78 hosters – ISPGids.com

www.ispgids.com/dedicated

Vergelijk de prijzen en specificaties van 336 dedicated servers bij 78 hostingbedrijven met prijzen van €6.32 tot €1099.00.

Managed Hosting Service
Private Server, maar niet de volledige controle over dit. De data kan z. B. door een FTP- gereedschappen worden geüpload. Beperkingen op de gebruikers bestaan.

Managed hosting services op uw server – True

https://www.true.nl/managedservices/

Managed services van True zorgen ervoor dat alles op uw server wordt gemanaged. True regelt alles omtrent hosting en u kunt zich richten op uw eigen zaken.

Colocatie Web Hosting
De gebruiker heeft zijn eigen server en volledige controle. De locatie van de server zich bevindt, echter bij een andere hosting bedrijf, is bepaald dat de ruimte voor de accommodatie.

Colocatie prijzen vergelijken – Hosting in Nederland

https://www.hostinginnederland.nl/colocatie/

Vergelijk 187 colocatie prijzen bij Hosting in Nederland. … Wat is colocatie? …. gevolg is van het gebruik van de op deze website beschikbare informatie.

Cloud hosting
Een nieuw type van hosting platform waarmee de gebruiker krachtige en betrouwbare hosting op geclusterde servers. Echter, problemen bij gegevensbeveiliging worden.

Betrouwbare Cloud Hosting diensten op Cloudhosting.nl

https://www.cloudhosting.nl/

Cloud hosting diensten waaronder webhosting, cloud servers, cloud office en enterprise hosting diensten. Hoge kwaliteit met een goede prijs combinatie.

Gegroepeerd Hosting
Verdeling van de middelen door de fusie van servers. Cluster servers bieden een aanpak voor een hoge beschikbaarheid.

LDHosting.com – Kwaliteit Europese Web Hosting

www. ldhosting .com /

LDHosting is gewijd aan het verstrekken functie verpakt, betaalbaar, Europese web hosting services en domeinregistratie.

Grid Hosting
Distributed hosting wanneer een cluster fungeert als een privé-netwerk. Het omvat meerdere knooppunten en bestaat deze.

Media Temple: Web Hosting | Reliable Hosting Services

https://www.mediatemple.net/

Premium web and cloud hosting, VPS hosting, and dedicated server solutions for web designers, developers and creatives. Industry leading live support.

Home Server
Gewoonlijk één eigen computer die als een server voor het verschaffen van één of meer websites.

Bouw de ideale Home Server – Server versus NAS – Hardware.info

https://nl.hardware.info/reviews/1388/…/bouw-de-ideale-homeserverserver-versus-n…

13 okt. 2008 – Een Home Server hoeft niet per se duurder te zijn dan een NAS. Als je een vergelijking gaat maken met een simpel NAS-apparaat met slechts …

Er zijn ook web hosting diensten die alleen bepaalde soorten bestanden, zoals accepteren foto-sharing diensten alleen beeldbestanden en video portals alleen films.

Uptime en beschikbaarheid

Beschikbaarheid of uptime (uit het Engels voor uptime), bedoelde, toen webhosting de tijd waarin een site online, is openbaar. De Uptime wordt meestal uitgedrukt als een percentage en voor een periode van één jaar. De Uptime wordt berekend met de volgende formule: totale tijd = 365 dagen per jaar x 24 uur per dag x 60 minuten per uur = 525.600 minuten per jaar.

Een uptime van 99% betekent bijvoorbeeld dat een website 3,65 dagen per jaar niet kan worden bereikt. Met andere aantallen 7,20 uur per maand of 1,68 uur per week. De tijd waarin een site niet beschikbaar is, wordt downtime . De volgende tabel toont de uptime en de daaruit voortvloeiende downtime van een website.

Beschikbaarheid in% Downtime per jaar Downtime per maand * Downtime per week
90% 36,5 dagen 72 uur 16,8 uur
95% 18.25 dagen 36 uur 8,4 uur
99% 3.65 dagen 7.20 uur 1.68 uur
99,5% 1,83 dagen 3.60 uur 50.4 minuten
99,9% 8.76 uur 43.2 minuten 10.1 minuten
99,95% 4.38 uur 21.56 minuten 5.04 minuten
99,99% 52,56 minuten 4.32 minuten 1.01 minuten

* Een maand is 30 dagen hier.

downtime oorzaken

Als de server van een webhost uitvalt gedurende een bepaalde tijd, is er een onderbreking. Dit wordt meestal veroorzaakt door stroomstoringen of technisch defect van een server. De meeste zijn alle websites die op de getroffen server worden gehost, niet beschikbaar.