Algemeen

Een drankje bij het dansje

Een goed ingerichte bar kan een essentieel onderdeel zijn van een geslaagd feest. Of je nu een privéfeestje, bedrijfsevenement of bruiloft organiseert, het aanbieden van een professionele bar service voegt een extra element van gastvrijheid toe. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt om een bar op te zetten en hoe je alles aan het einde van de avond kunt opruimen. Lees je mee?

Wat je nodig hebt in de bar

Je hebt uiteraard het één en ander nodig om een bar op te kunnen zetten. Zorg voor een ruim en stevig barblad waarop je drankjes kunt bereiden en serveren. Dit kan een tafel, een mobiele bar of een speciaal ontworpen barblad zijn. Voorzie een verscheidenheid aan glazen om verschillende drankjes te serveren, zoals wijnglazen, bierglazen, cocktailglazen en waterglazen. Zorg ervoor dat je voldoende glazen hebt voor het verwachte aantal gasten. Vergeet niet om essentiële baraccessoires zoals shakers, maatbekers, zeven, een flessenopener, een kurkentrekker en cocktailroerders bij de hand te hebben. Daarnaast moet je ook barkoelkasten hebben waar je garnituren en dranken in kan bewaren. Deze koelkasten kan je kopen bij XXLhoreca.

Wat staat er op het menu?

Bepaal van tevoren welke dranken je wilt aanbieden en zorg voor voldoende voorraad. Denk aan verschillende soorten alcohol, frisdranken, sappen, water en ijs. Vergeet niet om bijpassende garnituren te hebben, zoals citroen- en limoenschijfjes, muntblaadjes, olijven en suikerranden voor cocktails. Ook het hebben van gekwalificeerd barpersoneel is essentieel voor een soepel verlopende bar service. Zorg ervoor dat je voldoende bartenders hebt die ervaring hebben met het bereiden en serveren van drankjes. Ze moeten ook bekend zijn met basiscocktails en drankjes om aan de wensen van de gasten te voldoen. Zet alles op een overzichtelijk en aantrekkelijk menukaartje en dit kan je op de bar plaatsen zodat men in één overzicht de opties kunnen zien.

Organisatie en logistiek

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden ruim van tevoren klaarzet. Dit omvat het opzetten van de bar, het vullen van de drankvoorraden en het klaarzetten van glazen en accessoires. Overweeg of je met een open bar werkt waar gasten gratis drankjes kunnen bestellen of dat je een bepaald drankarrangement aanbiedt. Zorg voor een systeem om de drankjes bij te houden, zoals bonnetjes of een registratiesysteem. Aan het einde van de avond moet je de bar opruimen en alles netjes achterlaten. Ruim alle gebruikte glazen, flessen en accessoires op. Zorg ervoor dat je de barafvalbakken leegt en het barblad schoonmaakt.

Author

info@capitolonline.nl