Wonen

Een extra hypotheek voor een duurzaam huis, waarom niet

Als u uw huis duurzamer wilt maken, kan het krijgen van een extra hypotheek voor verduurzaming te financieren een uitstekend idee zijn. Door uw huis duurzamer te maken, draagt u uw steentje bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk en helpt u de klimaatverandering tegen te gaan. Energie-efficiënte verbeteringen zoals het installeren van zonnepanelen, het verbeteren van uw isolatie of ramen, of het kopen van energie-efficiënte apparaten kunnen het energieverbruik van uw huis en de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen. U hebt niet alleen een positieve invloed op het milieu, maar u geeft ook het goede voorbeeld aan anderen.

Financiële voordelen

Duurzame upgrades kunnen u ook veel geld besparen op uw elektriciteitsrekening. Door zonnepanelen te installeren kunt u zelf uw elektriciteit opwekken, waardoor u niet afhankelijk bent van uw energieleverancier. Dit kan u op de lange termijn een aanzienlijk bedrag besparen, vooral als u in een gebied met hoge energiekosten woont. Energie-efficiënte upgrades zoals het upgraden van uw isolatie of ramen kunnen ook uw verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk verlagen, waardoor u elke maand geld bespaart.

Uw huis duurzamer maken kan de waarde ervan aanzienlijk verhogen. Nu steeds meer mensen milieubewust worden, is er steeds meer vraag naar huizen met duurzame verbeteringen. Volgens een studie van het National Bureau of Economic Research werden woningen met zonnepanelen voor 4,1% meer verkocht dan woningen zonder zonnepanelen. Dit betekent dat u niet alleen een positieve invloed heeft op het milieu en geld bespaart op uw elektriciteitsrekening, maar dat u ook de doorverkoopwaarde van uw huis verhoogt. De overheid biedt belastingvoordelen en kortingen voor huiseigenaren die duurzame verbeteringen aanbrengen. Deze stimulansen kunnen de kosten van uw project aanzienlijk verlagen, waardoor het betaalbaarder wordt om uw huis duurzamer te maken.

Uw eigen gezondheid

Duurzame upgrades kunnen ook de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren. Door uw isolatie te verbeteren, kunt u de hoeveelheid stof, allergenen en verontreinigende stoffen in de lucht verminderen. Het installeren van een ventilatiesysteem kan ook helpen om frisse lucht door uw huis te laten circuleren, waardoor de opbouw van schadelijke verontreinigende stoffen in de binnen lucht wordt verminderd. Let wel op de eventuele extra kosten hypotheek verhogen. Desalniettemin kan het kan wel een geweldige investering zijn. Door duurzame aanpassingen aan uw huis te doen, draagt u uw steentje bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk, bespaart u geld op uw elektriciteitsrekening, verhoogt u de waarde van uw huis, profiteert u van belastingvoordelen en kortingen en verbetert u de luchtkwaliteit in uw huis. U heeft niet alleen een positieve invloed op het milieu, maar ook op uw portemonnee.

 

Author

info@capitolonline.nl