Wonen

Mijn planten in huis goed verzorgen

Ik hou ervan om veel thuis te zijn. Samen met mijn man hebben we een heel leuk huisje in het centrum van Amsterdam. We hebben veel tijd gestoken in de inrichting van onze woning. Hiervoor hebben we veel interieurbladen ter inspiratie gebruikt en ook hebben we veel bij andere mensen gekeken. Iets waar we allebei gek op zijn, is groen in huis. Dat hebben we dan ook heel veel laten terugkomen in ons interieur. We hebben verschillende grote kamerplanten besteld en in iedere ruimte in huis staat nu zo'n leuke plant.

We kwamen er al snel achter dat je deze planten goed moet verzorgen. Zo heeft de ene plant veel meer aandacht nodig dan de andere. Ook kun je niet elke plant zomaar in de zon zetten, je dient dus echt goed op te letten waar je ze neerzet. Ook kwamen we af en toe gekke verkleuringen tegen…

Mijn planten werden wel eens geel? 

Zodra je geel-witte plekjes op je planten ziet verschijnen, is het verstandig om even op onderzoek uit te gaan. Vaak kun je op de onderkant van de bladeren kijken en daar zul je dan kleine langwerpige beestjes zien rondlopen. Dit zijn trips. Tripsen komen vaak voor op kamerplanten, maar ook aardbeien en andere groentes moeten het ontgelden. De trips doen zich ten goede aan jouw plant of groente en dit wil je natuurlijk oplossen. 

Er bestaan verschillende soorten tripsen, waarbij de onderstaande het vaakst voorkomen in Nederland:

  • Californische trips
  • Rozentrips
  • Japanse bloementrips
  • Bloementrips

Aaltjes tegen trips inzetten

Trips bestrijden kan heel gemakkelijk en op een natuurlijke manier. Zo kun je aaltjes tegen trips inzetten. Je doet er goed aan om zowel de trips eitjes en larven te herkennen zodat je snel actie kan ondernemen. 

Aaltjes kun je op de grond van de plant uitzetten door ze te verspuiten. Je dient de aaltjes op de vochtige grond te gieten. De grond moet echt goed vochtig zijn zodat de aaltjes er niet weggaan. Aaltjes dienen direct te worden uitgezet, ze kunnen niet lang in een laagje water worden bewaard namelijk. Vervolgens dien je de grond twee weken vochtig te houden en uit de zon te houden. Ook kun je de aaltjes op de bladeren van je plant spuiten, dit dient dan 's avonds rond de schemering te gebeuren. De aaltjes die overblijven en geen larven zijn binnengedrongen zullen afsterven op het moment dat zij met uv-licht worden belast.

Hopeljk heb je iets aan deze tips en kun je nu effectief aaltjes inzetten tegen trips. 

Author

info@capitolonline.nl