Lifestyle

Krap bij kas? Zo bespaar je geld.

Je bent niet de enige die af en toe wat geld moet besparen. De hoge energierekeningen vliegen ons om de oren en dat is niet het enige waar je tegenwoordig veel meer geld voor kwijt bent dan voorheen. De inflatie is omhoog geschoten en dat zorgt ervoor dat veel mensen met hun maandbudget niet altijd helemaal goed uitkomen. Je moet dan dus gaan nadenken over waar je op wilt en kunt besparen. En ondanks dat het op het eerste gezicht lijkt alsof je al minimaal leeft en nergens op kunt besparen, is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Het is even een uitzoekwerk en vooral uitproberen, maar je zult zien dat je zuiniger kunt leven dan je nu doet. Dat zit niet alleen in de huismerken kiezen in de supermarkt, maar ook in bijvoorbeeld abonnementen, verzekeringen en huidige spullen. Hier lees je enkele tips om meer van je maandelijkse budget over te houden.

 

Abonnementen

Abonnementen zijn een soort stiekeme kostenposten. Je weet dat je ze hebt, maar toch is het bedrag al van je rekening afgeschreven voor je het door hebt. Vaak heb je meer abonnementen dan waar je je bewust van bent. Kijk je tegenwoordig nauwelijks nog televisie, dan kun je het best je abonnement omzetten naar internet only. En maak je dan wel echt gebruik van alle streamingdiensten, of kun je er best een of meerdere stopzetten? Ook hoef je niet persé een nieuwe telefoon te kopen wanneer je abonnement afloopt, met sim-only kan je telefoon nog prima mee voor een klein bedrag per maand. Ditzelfde geldt natuurlijk voor je laptop. Kijk bijvoorbeeld eens bij de lenovo refurbished laptops als je toe bent aan een nieuw exemplaar. Verder kun je eens uitzoeken waar je allemaal lid van bent en welke kosten je hiervoor maakt. Heb je een abonnement bij de sportschool waar je nooit gebruik van maakt of ontvang je iedere maand dat magazine dat je uiteindelijk toch nooit leest, zeg deze dan op.

 

Verzekeringen

Verzekeringen zijn doorgaans niet iets waar we graag mee bezig zijn. Het uitkiezen van de juiste verzekering is een flinke klus en je bent er nu eenmaal een hoop geld aan kwijt. Toch kan je verzekering vaak een stuk goedkoper dan je denkt. Zorg ervoor dat je genoeg research doet om de juiste verzekering af te sluiten. Niet-verplichte verzekeringen kunnen handig zijn, maar ook overbodig. Weeg dus goed voor jezelf af of je deze wilt behouden of afsluiten.

 

Spullen verkopen

Niets is mis met wat extra geld te verdienen naast je vaste baan. Je kunt op verschillende manieren een centje bijverdienen. Tegenwoordig groeit het aantal tweedehands platformen sterk en kun je een ander blij maken met veel spullen die je zelf niet meer gebruikt. Ruim bijvoorbeeld je kledingkast eens goed op en verkoop kleding en schoenen die je niet meer draagt. Ook meubels, verlichting en woonaccessoires kun je goed verkopen op tweedehands platformen.

Author

info@capitolonline.nl