Algemeen

Zo houd je meer geld over in deze dure tijd

Ben je het zat om steeds in geldnood te zitten? Rekeningen stapelen zich op. Er gaat meer geld uit dan er binnenkomt. Je zou het wel eens leuk vinden om je een keertje geen zorgen te hoeven maken om je financiële situatie en om een keer een leuk uitstapje te maken. Gelukkig zijn er veel manieren om te besparen én om extra inkomen te genereren.

Maak keuzes

De een leeft het hele jaar zuinig, maar maakt wel twee keer per jaar een verre reis. De ander houdt van mooie kleding kopen en houdt geen geld over voor dure vakanties. Een modaal mens kan nou eenmaal niet alles kopen of doen wat hij wil. Je zal dus eerst keuzes moeten maken. Wat vind jij belangrijk in het leven? Er is geen keuze goed of fout, jij bepaalt zelf hoe je je eigen leven invult. Maak een top vijf van de dingen die jij belangrijk vindt als het gaat om uitgaven. Probeer zoveel mogelijk te besparen op de items die niet in de top vijf staan.  

Bespaartips

Is het echt nodig om eten te bestellen of kan je ook zelf een goedkoper feestmaal op tafel zetten? Heb je echt al die tv-zenders nodig? Kan de verwarming nog een extra graadje lager? Kijk tevens alle verzekeringen goed na. Eigenlijk bij alles wat je doet kan je jezelf afvragen of het echt nodig is en of het goedkoper kan. Wat daarnaast handig is, is om jezelf een vast budget per maand te geven als het gaat om boodschappen én uitstapjes. Pin dit bedrag het liefst contant, of zet het op een aparte rekening, zodat je niet in de verleiding komt om tóch meer uit te geven. Kan dat bedrag nog een paar tientjes lager? Wees daarnaast eens creatief en verzin gratis uitstapjes.

Genereer extra inkomen

Extra inkomen kan je verkrijgen door te sparen of door ervoor te zorgen dat je meer geld verdient met je baan. Dit kan door een andere baan te zoeken of door promotie te krijgen. Je kan ook eens kijken naar de mogelijkheden van beleggen in cryptovaluta. Natuurlijk brengt dat wel risico met zich mee, dus het is aan te raden om met een klein bedrag per maand te beginnen. Zodra je winst hebt gemaakt, probeer je alleen nog van de winst in te kopen. Wil je er meer over weten, kijk dan eens bij Polygon Bitvavo. Je zal zien dat vele koersen nu erg laag staan, zoals koers Ada, waardoor het nu een verstandig moment is om in te kopen. 

Author

info@capitolonline.nl